Comments Off on Wat je niet moet doen in Europa

Wat je niet moet doen in Europa

2018
05.02

Zoals iedereen weet heeft ieder land een eigen wet met eigen regels. Elk recht dat je in Nederland hebt kan in een ander Europees land weer heel anders zijn. Het familierecht of het strafrecht kan in bepaalde Europese landen heel anders uitpakken dan dat dat in Nederland zou gebeuren. Ieder land mag zijn of haar regels namelijk zelf bepalen. Daarnaast zijn er een aantal Europese wetten waar ieder land zich aan moet houden. Toch zijn er in een aantal Europese landen een aantal wetten waar je versteld van zult staan. Let dus goed op deze wetten als je op vakantie gaat. In dit artikel lees je een aantal van deze wetten.

De eerste wet die misschien van pas kan komen tijdens de wintersport in Zwitserland is de volgende. In Zwitserland mag je namelijk 2 dingen niet doen na tien uur ’s avonds. Het is voor mannen verboden om na 10 uur in de avond nog staand te plassen. Dit zou volgens autoriteiten te veel geluid maken. Daarnaast mag je na 10 uur in de avond ook niet meer doortrekken. Dit zou ook te veel overlast voor de buren veroorzaken. In Zwitserland zijn ze dus erg gesteld op rust en hygiëne.

Over overlast gesproken, in een plaatsje in Italië genaamd Capri, is het verboden om met slippers of sandalen te lopen. Door het klappende geluid kan je volgens de autorieten hier namelijk geluidsoverlast veroorzaken en daar zijn ze niet van gediend. Daarnaast is er nog een vreemde wet in Italië van kracht. In een plaatsje vlak bij Milaan ben je namelijk verplicht om vriendelijk en/of vrolijk te kijken. Dit is verplicht om zo meer positiviteit op straat te brengen. Gelukkig hoef je dit niet altijd te doen, als je een goede reden hebt om minder vrolijk te kijken zoals een begrafenis of een ziekenbezoek dan mag je somber kijken.

Comments are closed.