Comments Off on Waaruit bestaat een tennisracket

Waaruit bestaat een tennisracket

2018
05.02

Een tennisracket, het is een van de meest essentiële benodigdheden voor bij het tennissen. Naast een tennisracket heb je eigenlijk alleen een tennisbal nodig. Ook kunnen tennisschoenen van pas komen, maar op je eigen sneakers moet je ook al redelijk ver komen. Een tennisracket is waarschijnlijk het belangrijkste materiaal dat je nodig hebt, en tennisrackets kunnen nogal van elkaar verschillen. Een tennisracket bestaat namelijk uit heel veel onderdelen en materialen waardoor een head tennisracket heel anders kan spelen en aanvoelen dan bijvoorbeeld een dunlop of een wilson tennisracket. In dit artikel lees je meer over de verschillende onderdelen van een tennisracket.

De lengte, de breedte en het handvat. Dat zijn de eerste drie dingen waaraan je verschil tussen tennisrackets kan herkennen. Het tennisracket van professionele tennisspelers, zoals Rafael Nadal of Roger Federer, is meestal aan de lange kant met een slank snarenveld. Dit komt omdat professionele spelers vooral geplaatste ballen spelen en de kracht uit hunzelf komt. Hiervoor is een slank lang racket uiterst geschikt. Als je niet zo goed bent in ballen plaatsen en het meer van kracht moet hebben dan zal je dus een breder racket moeten hebben.

Het zit namelijk zo dat hoe groter het snarenveld zit, hoe meer kracht er uit het racket komt. Hoe kleiner het snarenveld hoe beter je ballen kan plaatsen. De afmetingen kunnen heel erg verschillen en lopen enorm uit een. Het gaat bij de lengte van je racket namelijk niet alleen om de eigen lengte, maar ook om de lengte van de speler. Een tennisracket moet namelijk wel goed passen bij je lichaam. Als je kortere armen hebt, zal je een langer racket nodig hebben, ben je juist een langer persoon dan is een kort racket juist weer beter. De verhoudingen moeten namelijk wel kloppen en je moet daarnaast overal bij kunnen, maar ook wendbaar genoeg zijn.

Comments are closed.