Comments Off on Mondverzorging

Mondverzorging

2018
05.02

Tanden poetsen, het is iets dat je van kinds af aan hebt geleerd. Je ouders deden het eerst voor, en dan deed jij ze na. Misschien poetsten jouw ouders je tanden wel en kon je het later zelf. Tanden poetsen is een essentieel onderdeel van de verzorging van je lichaam. Je mond komt namelijk in aanraking met heel veel bacteriën. Deze bacteriën zitten niet op eten, maar zitten aan je handen. Met je handen kom je dan in de buurt van je mond en zo komen bacteriën daar terecht. Zeker je toch en je tandvlees kunnen veel bacteriën bevatten van eten en andere zaken. Daarom is het van belang dat je je mond goed verzorgd.

Het poetsen van je tanden moet je zo’n 2 tot 3 keer per dag doen. Zo zorg je ervoor dat je mond schoon en fris blijft. Doe je dit minder vaak dan is de kans groot dat je gaatjes krijgt omdat er te veel etensresten en suikers op je tanden blijven zitten. Deze suikers tasten je tanden aan en hierdoor kan je gaatjes krijgen. Ook kunnen er bacteriën aan te tandvlees blijven plakken waardoor een ontsteking ontstaat. Deze kan doortrekken naar je kaak en uitgroeien tot een kaakontsteking. Dit kan leiden tot een extractie kies waar je erg veel last van kan krijgen.

Door je mond goed te verzorgen kan je dit gemakkelijk voorkomen. Zoals hierboven staat is het verstandig om zeker 2 tot 3 keer je tanden te poetsen. Daarnaast is het handig om je tanden te stoken en flosdraad te gebruiken. Hiermee voorkom je dat er etensresten tussen je tanden blijven zitten en dat bacteriën tussen je tanden en tandvlees verwijderd wordt. Een ander belangrijk deel van je mondverzorging is je tong. Op je tong zitten namelijk heel veel bacteriën, op een warm vochtig plekje. Het is daarom ook verstandig om geregeld je tong te poetsen met een aparte tandenborstel of speciaal ontworpen tongschrapers.

Comments are closed.