Comments Off on Makkelijke plantenbak maken

Makkelijke plantenbak maken

2018
05.02

De lente is weer volop aangebroken, afgelopen weekend scheen de zon voluit en werd het wel zo’n 28 graden Celcius. Een heerlijke vroege lente dag in april. Het plaatsen van planten en bloemen in de tuin is nog niet echt een optie, daarvoor moet het eerst Ijsheiligen zijn geweest. Ijsheiligen is een korte periode in mei (een katholiek feest) waarna het eigenlijk nooit meer vriest. Hierdoor kunnen planten en bloemen dus niet doodvriezen. Voor deze datum kan het nog wel eens vriezen dus het wordt aangeraden om voor deze datum geen planten en bloemen in de tuin te planten.

Je kan er echter wel voor kiezen om platen in een bloembak of plantenbak te zetten. Deze kan je namelijk binnen zetten als je merkt dat het kouder wordt. In dit artikel leren we je namelijk hoe je snel en gemakkelijk een leuke plantenbak kan maken. Je hebt enkel een aantal houtschroeven, planken en een boormachine nodig.

Je kan heel eenvoudig een plantenbak maken, en daarin ook nog handige vakjes voor verschillende planten en bloemen. Dit doe je als volgt.

Leg een grote mdf-plaat neer als bodem. Hierop zet je rechtop vier planken als buitenrand. Deze schroef je met een aantal schroeven vast. Als je meerdere vakken voor verschillende planten of bloemen wil hebben kan je er ook voor kiezen om dan nog een kruis in het midden te maken met twee planken. Hierdoor verdeel je dus het vak in vieren, of in tweeën, het is maar hoe je het zelf wilt.
Je kan de plantenbak ook nog versieren met een leuk behangetje of een likje verf. Zo kan je ook met krijtverf werken. Hierdoor kan je op deze verf schrijven met verf waardoor je precies kan neerzetten welke plant waar zit. Zo kan je ook een bakje maken voor kruiden en erop zetten welke kruiden je allemaal verbouwd.

Comments are closed.