Comments Off on Maak deze fouten niet!

Maak deze fouten niet!

2018
05.02

Schoonmaken gebeurt iedere week in ieder huishouden. Het is een wekelijkse soms wel dagelijkse klus die moet gebeuren wil je in een schoon en hygiënisch huis wonen. Schoonmaken is niet de meest favoriete klus in het huishouden maar toch zal het moeten gebeuren. Omdat schoonmaken geen leuke klus is, proberen veel mensen hier snel vanaf te komen. Omdat schoonmaken dan even snel gedaan wordt, worden er ook veel fouten gemaakt waardoor je niet een optimaal resultaat zult behalen en je je huis juist niet schoon maakt. In dit artikel zal je een aantal fouten lezen die vaak gemaakt worden als je het er te snel vanaf wilt brengen.

Te veel sop
Als je iets snel wilt schoonmaken, dan gebruik je natuurlijk lekker veel sop. Dit is echter niet bevorderlijk voor het resultaat. Het schoonmaken met veel sop kan er namelijk juist voor zorgen dat er geen vuil aan je spons of doek komt te zitten omdat je te veel sop gebruikt. Het vuil wordt dus minder goed verwijderd omdat er te veel sop aan je doek of spons zit. Voegen schoonmaken en badkamertegels schoonmaken zal dus minder resultaat opleveren en hierdoor zullen bacteriën en vlekken nog steeds aan de tegels blijven zitten.

Gebruik een nieuwe of schone dweil
De vloer is ook niet de meest prettige klus die er is. Voordat je de voer kan schoonmaken, is het namelijk verstandig om deze eerste te stofzuigen. Je moet de vloer in principe dus twee keer schoonmaken voordat hij pas echt schoon is. Eerst het stof en de kruimels van de vloer af zuigen en daarna dweilen. Een fout die dan snel wordt gemaakt is door een vieze en oude dweil te gebruiken. Omdat mensen denken dat de meeste viezigheid met de stofzuiger wel is opgezogen zullen ze meerdere keren dezelfde dweil gebruiken. Hierin gaan dan veel bacteriën zich ophopen. Het is daarom verstandig om na gebruik van de dweil deze weg te gooien of te wassen.

Comments are closed.