Comments Off on Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid

2018
05.02

Trampolines, ze komen in allerlei vormen, soorten en maten. Een trampoline kopen doe je dus niet zomaar. Daarvoor moet je eerst verstand hebben van de verschillende soorten trampolines die er bestaan. Je zou denken dat er geen verschil is tussen trampolines, maar materialen en vormen van trampolines kunnen behoorlijke verschillen opleveren. Toch zit er een groot verschil tussen bijvoorbeeld een vierkante en een ronde trampoline. Ook zijn er verschillen tussen springmat trampolines en magic circle trampolines. Voordat je een trampoline koopt zal je je even moeten inlezen. Hieronder kan je kort zien waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een trampoline.

Een trampoline bestaat uit een aantal onderdelen. Van sommige maakt de kwaliteit niet zoveel uit, maar van een aantal ook wel. Het frame, de veren en de springmat moeten van een hoge kwaliteit zijn als je zeker wilt zijn dat de trampoline lang mee gaat.
Elk onderdeel zorgt voor kwaliteit, stabiliteit en veiligheid voor de trampoline. Het frame is de basis van de trampoline en zorgt voor een sterke basis en ondergrond van de trampoline. Als je een goed frame voor je trampoline wilt, dan zal dit er een van roestvrijstaal moeten zijn, dit is stevig en bestendig tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Daarnaast is het belangrijk om roestvrijstalen veren aan te schaffen voor de trampoline. Deze zorgen voor het veer effect in de trampoline en zullen ook vrij van roest moeten blijven voor dit effect.

Naast deze essentiële onderdelen zijn er ook delen van de trampoline die voor veiligheid zorgen maar niet noodzakelijk zijn. Zoals een trampoline rand en een veiligheidsnet.
De trampoline rand heeft als functie dat hij de veren afschermt. De rand zorgt ervoor dat er zo min mogelijk regen op de veren valt en zorgt er ook voor dat je niet op de veren hoeft te springen of beet kan pakken.

Comments are closed.