Comments Off on Een gat in je hand

Een gat in je hand

2018
05.02

Geld uitgeven kunnen mensen als de beste. Zodra het loon binnen is stromen de biljetten en munten over de toonbanken inde winkels. Veel mensen vinden het lastig om geld opzij te zetten. Ze hebben er moeite mee om het geld niet uit te geven en spenderen hun gehele salarisstrook aan kleding, eten, make-up, drank en uitgaan. Zeker voor jongeren die net een bijbaantje hebben is het sparen van geld niet aan de orde. Toch is het als jong volwassene toch heel handig en verstandig om al te sparen. Zeker als je op kamers gaat is het verstandig om een kleine buffer aan geld te hebben en zelfs als je op kamers gaat is het verstandig om te blijven sparen. Ook al is het lastig om te sparen als je voor het eerst op kamers gaat en je studeert nog steeds. Met enkele kleine tips kan je nog steeds heel gemakkelijk een aantal tientallen euro’s per maand besparen, zoals een urenregistratie app.

De eerste kleine maatregel die je kan nemen is het minder lang douchen. Water kost niet zo veel zal je wel denken, maar tijdens het douchen verbruik je ongelofelijk veel water dat je zeker wel een tientje per maand kan besparen.

Het plat drukken van een wc-rol kan ook geld opleveren. Ondanks dat wc-papier super goedkoop is kan je ook hiermee enkele euro’s per maand besparen. Als je een wc-rol plat drukt, zal je lastiger papiertjes hiervan af kunnen rollen. Daardoor zal je minder papier gebruiken en dat scheelt je weer een paar rollen per maand.

Een goede tip voor studenten is de functie in te schakelen bij je bank zodat je niet rood kan staan. Veel studenten geven meer uit dan dat ze eigenlijk kwijt kunnen. Als je dan geen geld meer hebt, kan je bij veel banken nog wel blijven betalen. Hierdoor ga je dus in het rood staan waarover je extra geld terug moet betalen. Door niet in het rood te kunnen staan, kan je dus gewoon niet meer uitgeven.

Comments are closed.